Didaktička igračka – učimo slova i brojeve | boje | oblici

16,90KM

NAJPOPULARNIJE KARTICE SA SLOVIMA:
VAŠE DIJETE RAZVIJA GOVOR I BOGATI RJEČNIK

Sadržaj paketa: 90 dvostranih karata u boji (60 slova – dvije pune abecede, 25 dodatnih samoglasnika, 60 brojeva od 0 do 10, 5 matematičkih operacija, 11 različitih boja, 10 geometrijskih oblika i tijela) + priručnik za roditelje.

(8 recenzije korisnika)

Add to Cart

didaktička igračka kartice sa slovima učimo slova
Didaktička igračka - učimo slova i brojeve | boje | oblici 16,90KM
Ostalo manje od 38 artikala!

Često se kupuju zajedno

didaktička igračka kartice sa slovima učimo slova + Grafomotorička vježbanka za razvoj grafomotorike crtanje i bojenje + Mislilica zbirka razvojnih igara za uzrast 3-5 godina
Cijena za sva tri proizvoda: Original price was: 32,40KM.Current price is: 29,40KM.

Didaktička igračka

Edukativne kartice su didaktička igračka koja nudi veliku moć učenja spakovanu u 90 edukativnih karata s mnoštvom mogućnosti. Uz naše kartice sa slovima, učimo slova i brojeve, boje, geometrijske oblike te igramo društvene igre.

Interaktivne edukativne kartice sa svojim sličicama zadržavaju koncentraciju i pažnju kod djeteta, bude maštu i znatiželju – prvi koraci ka stvaranju ljubavi prema učenju. 

Kartice sa slovima

Koristeći se didaktičkim karticama djeca će razvijati govor, i obogatiti rječnik. Kartice se mogu koristiti same, s vršnjacima ili kao porodična aktivnost. Edukativne kartice za razvoj govora su savršen didaktički alat za školu, vrtić i dom. Možete ih koristiti zajedno sa igračkama i materijalima za logopedsku terapiju.

Djeca i roditelji koji koriste naše kartice za razvoj govora koriste najučinkovitiju metodu u savremenom svijetu za učenje. Stotinu godina istraživanja pokazuje da ove vježbe i metode jačaju retenciju i pažnju kod djece.

Učenje osnovnih vještina kroz igru je odlična strategija iz mnogo razloga. Zabavno je i motivirajuće, a igre također pomažu učenicima produbiti njihovo razumijevanje i rasuđivanje.

Slova

Igraj Uči Rasti set sadrži sva slova abecede po dva puta. I dodatnih 25 karata sa samoglasnicima. Zašto? Da se omogući učenje slova, igranje igara sastavljanja riječi od slova, i sastavljanje rečenica od riječi.

Kartice sa slovima - Slovo A

Kartice sa slovima sadrže asocijativnu sliku za slovo koje predstavlja, a djeca uče glasove slova i spajanje s predmetima oko sebe, naprimjer: učenje slova A kao auto, H kao haljina. Svaka kartica ima na sebi veliko i malo slovo.
Da li je vaš predškolarac spreman naučiti abecedu?

Kroz igre, učenje slova, riječi i rečenica omogućuje se razvoj govora, jer kroz igru i učenje podstičete dijete na razgovor. Govor kod djece je danas jako zapostavljen i često se roditelji susreću s problemima razvoja govora kod djece, tj. nedovoljnog razvoja ili defekata u govoru.

Pročitajte ovih 5 vježbi za razvoj govora i bogaćenje rječnika. Naše kartice sa slovima su upravo i nastale iz sve većeg broja ovih problema kod djece u BIH.

Brojevi

Kartice sa brojevima - Broj jedan

Set sadrži 6 puta brojeve od 1 do 10, i pet karata s nulom. Svaka kartica s brojevima sadrži asocijativne slike koje predstavljaju koliko jedinica ima u broju, znak broja i naziv broja ispisan velikim štampanim slovima.

Vaše dijete će kroz zabavne aktivnosti učiti da pamti oblik broja, koje se ime veže za taj broj, i koliko jedinica ima u tom broju. U višim nivoima učenja moguće je uvesti i kartice sa znakom jednakom i matematičkim operacijama, te sastavljati jednostavne matematičke zadatke, koristeći operacije sabiranja oduzimanja mnozenja i dijeljenja.

Preporučujemo da istražite matematičke igre sa kartama kako prilagoditi djecjoj razini razvoja matematke.

Geometrijski oblici i tijela

Kartice sa oblicima - Geometrijski oblik Trokut

Predškolarci i prvačići mogu vježbati identificiranje i imenovanje geometrijskih oblika i geometrijskih tijela. Set sadrži 2 puta po 10 različtih geometrijskih oblika i tijela.

Sve karte s geometrijskim oblicima i tijelima sadrže slikovni prikaz oblika ili tijela i njegovo ime ispisano velikim štampanim slovima. Djeca mogu da uspoređuju geometrijske oblike i tijela s predmetima u prostoru oko sebe.

Da traže iste oblike i da igraju memory s karticama koje sadrže geometrijske oblike i tijela. Uz pomoć karata s geometrijskim oblicima i tijelima moguće je podsticati dijete na razgovor čime će se razvijati govor i obogaćivati rječnik. Djeca će uz zabavne aktivnosti memorizirati imena i geometrijske likove, a da nisu ni svjesni da uče.

Boje

Kartice sa bojama - Boja crvena

Set sadrži dva puta po 10 različitih boja. Crvena, plava, žuta, narančasta, ljubičasta, zelena, smeđa, siva, crna, i pet karata s bojom bijela. Sve karte s bojama sadrže asocijativnu sliku koja predstavlja jednu boju, i naziv boje ispisan velikim štampanim slovima.

Boje su svuda oko nas, a imati pri ruci kartice s bojama i nazivima boja za upoređivanje svijeta oko sebe, je dokazan zabavan ali i učinkovit metod za učenje boja.

Osim učenja boja, dijete se potiče na razgovor putem didaktičkih kartica. Ono što slijedi iz toga je razvoj govora i bogaćenje rječnika, kod djece predškolskog i školskog uzrasta. Kartice s bojama se također mogu koristiti za igranje Memorija.

Učenje slova i brojeva kroz igru – Društvene igre

Učenje slova i brojeva kroz igru kod mališana i predškolaca može biti otvoreno i zabavno, posebno ako se radi kroz igrice. Poučavanje abecede kroz igru svodi se na postavljanje malih pozivnica u vašoj sobi koje ne samo da izlažu malu djecu slovima, već ih uključuju i na zabavne i praktične načine.

Ispod su neke od igara koje vam mogu pomoći u tome:

Set učimo abecedu: A B C, Č Ć D…

Važno je da djeca savladaju pravilan redoslijed slova u abecedi, međutim gotovo isto toliko važno je ne preopteretiti ih cijelom abecedom odjednom.

Za učenje redoslijeda slova u abecedi radite vježbe u kojima postavite 3 slova koja dijete mora pravilno poredati. Primjer: Postavite slova A C B , K J I, S R Š i slično.

Pričanje priča u krug

Igraj Uči Rasti kartice sa slovima imaju širok spektar mogućnosti za kreativne društvene igre. Jedna od njih je Pričanje kreativnih priča za koju je potrebno više igrača, roditelj i jedno ili više djece, grupa djece, vrtićna ili školska grupa djece. U zavisnosti od broja igrača potreban vam je barem jedan set učimo abecedu, a ukoliko budu potrebne duple ilustracije možete koristiti drugi set abecede i samoglasnike.

Set učimo abecedu se izmiješa i stavi licem na sto ili pod. Svako od igrača izvlači po jednu karticu.

Prvi u krugu počinje priču koja se odnosi na njegov pojam ili ilustraciju, zatim sljedeći igrač u krugu nastavlja priču u koju uključuje temu svog pojma i tako u krug.

Kartice se mogu izvlačiti u krug tako dugo dok sve ne budu potrošene, a priča završena.

Kreativno pričanje

Neka dijete izabere nekoliko kartica i ispriča priču koja uključuje sve izabrane kartice redom. Na ovaj način mlađa djeca koja još ne znaju pisati, ali užživaju u pričanju priča razvijaju kreativnost, maštu i obogaćuju svoj rječnik.

Kada se mogu koristiti:

  – u slobodno vrijeme kod kuće
  – dugom putovanju u automobilu
  – u bilo kojoj situaciji kada imate vremena na raspolaganju
  – prije spavanja – ako vaše dijete voli priče prije spavanja, pretvorite to u kreativnu večer
  – u vrtićkoj ili školskој grupi

Nije samo zabava

Kada se djeca igraju zajedno, bilo da je s vršnjacima ili s roditeljom, stvara se zdrav smisao kompeticije, i iskustvo radosti u pobjedi ali i empatije prema porazu. Usput uče kolaborirati i rješavati probleme. Kreativno igranje stimuliše dječju maštu i njeguje emotivno blagostanje.

Polazak u školu

Slova i brojevi su kamen temeljac za sve buduće edukativne aktivnosti. Njihovo poznavanje otvara nam bezbroj mogućnosti. Kada učimo slova i brojeve taj proces nekada može biti težak i dosadan. Dopustite da vam pomognemo pripremiti vaše dijete za polazak u školu s našim didaktičkima igračkama i materijalima: edukativne kartice, grafomotoričke vježbanke, edukativni posteri, u vremenu kada je jako bitno kakav sadržaj djeca konzumiraju tokom godina ranog razvoja.

Dugoročni efekti

Stvoriti ljubav prema učenju rano kod djeteta ima dugoročne pozitivne posljedice na njegov budući društveni i akademski život. Djeca koja nauče slova i rano čitanje postanu samopouzdani čitači i čitaju mnogo češće.

Dodatne informacije

Težina 0,328 kg
Dimenzije 20,5 × 13,15 × 3,6 cm
Brand proizvoda

Igraj Uči Rasti

google_product_category

Baby & Toddler > Baby Toys & Activity Equipment > Alphabet Toys

gtin13

3879000027600

Odaberi pismo

Ćirilica, Latinica

8 recenzija za Didaktička igračka – učimo slova i brojeve | boje | oblici

 1. Merima Topić Avdić

  Super, nama je stigao nas paket kartica;pohvale za poduzetnicku ideju :). Trzistu je nedostajalo edukativnih kartica na nasem jeziku . Sretno sa radom.

 2. Adisa Borovac Pilica

  Odlicna igra i napokon nesto na nasem jeziku.
  Svaka cast ekipi na izradi i topla preporuka za sve malisane.;)

 3. Igraonica Geppetto

 4. Mia Milovanović

  Veoma sam zadovoljna njima. S obzirom na to da sam defektolog i da radim sa decom sa smetnjama u razvoju, mogu Vam preneti da su ih deca veoma dobro prihvatila. Takodje, kartice imaju širok spektar korišćenja, što je veoma dobro.

 5. Lejla Tutić

  Meni su kartice zaista super. I moj Ali koji uskoro puni 4 godine uz pomoć kartica brzo savladava slova. Hvala što postojite.

 6. Amela Mehmedovic Smailagic

  I ja imam Alija, a imam i kartice. Mom Aliju kartice pomažu u podsticaju govora, ucenju slova, savladavanju pojmova, kreiranja recenica, brojanju… Ali kasni u razvoju govora ali sa karticama učenje je mnogo lakše. Stalno podižemo ljestvicu i sami kroz igru sa karticama stvaramo i učimo.

 7. Erna Dupovac

  Kao majka djeteta s oštećenjem sluha, ali ne i glasnica kod defektologa sam vidjela ove kartice abecede igraj uci rasti.

  Zanimalo me o cemu se radi, i kako moj sin moze da razvije glasove, govor s ovim karticama.

  Prednost kartica “igraj, uci, rasti” je sto svako abecedno slovo ima i sliku. Znaci ucis i znacenje. Nije to samo poredaj sliku nego npr. Da osim izgovora na datu sliku stavi i predmet.

  Osim izgovora kako ucis dijete izgovoru slova, i s onim glasovima slova sto vec zna mozete formirati rijec.

  Neke od jednostavnih Tata, mana, buba, cuko, maca, itd.

  Jos jedna prednost kartica sto ima i BOJE i BROJEVE.

  Boje smo ucili na nacin da odgovarajucom bojom stavi odredjeni kolaž papir.

  Brojeve ucimo tako sto pokazujemo prstima.ono broj pa prstima koliko iznosi.

  Preporučila bih svima. Super stvar.

  Necete se pokajati.❤❤❤

 8. Amela Merdanović

  Sa ovim karticama radim u školi sa djetetom sa poteškoćama u učenju. Jako su korisne i odličan didaktički materijal i za prvačiće koji počinju usvajati glasove i slova. Imamo i pano abecede i brojeva koje itekako pomažu da djeca ne zaboravljaju usvojena slova.
  Moje tople preporuke za sve materijale Igraj uči rasti. 💖

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.