Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
geometrijski oblici

Geometrijski oblici

Geometrijski oblici mogu biti pravilni i nepravilni i nalaze se svuda oko nas. Osnovni geometrijski oblici su: krug, trougao i kvadrat, odnosno pravougaonik. Naši mališani uz pomoć njih uče da organizuju svoja zapažanja i misli. Sve predmete koje zapazimo u svojoj okolini možemo izraziti kroz geometrijske oblike.

Promatrajući oblike oni proučavaju karakteristike koje sadrži neki predmet. Također, razvijaju i vještine micanja i premiještanja. Ta sposobnost je ključna za učenje i otkrivanje kako razlikovati jedan predmet od drugoga.

Geometrijski oblici i učenje o njima podstiču na razvoj percepcije

Postoje razni zabavni i kreativni načini kako djecu zainteresovati za učenje oblika.  Jedan od najboljih načina je igra. Igra ih motiviše i kroz nju stječu određene vještine potrebne za uspjeh u školi. Stvaraju se kvalitetniji porodični odnosi, a dijete se svakodnevno razvija. 

Igraj Uči Rasti nastoji da mališani steknu samopouzdanje i da uspješno i jednostavno rješavaju raznovrsne izazove sa kojima se suočavaju prilikom odrastanja. Veoma je bitno da razumiju oblike i njihovo kretanje u prostoru, da vizualno dobiju predstavu o njima te da steknu potrebno predznanje. Zato smo kreirali i karte sa geometrijskim oblicima uz koje će djeca na zabavan način učiti o njima. Također, moguće ih je i kombinovati u svrhu igranja različitih društvenih igara. Djeca će biti jako sretna, a roditelji ponosni, kada prilikom šetnje budu prepoznavala razne oblike koji ih okružuju. 

Igraj Uči Rasti je edukativna igra uz koju razvijate i njegujete sposobnosti i vještine vašeg djeteta. Kroz igru vaši mališani uživaju, kroz igru najbolje otkrivaju svijet i sebe.

Šta mislite o ovom blogu?
4 odgovori
Love
Love
2
Star
Star
1
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
1
Weary
Weary
0