O nama

Mi smo Igraj Uči Rasti, društveno preduzeće koje dizajnira i proizvodi edukativne igračke za razvoj ključnih vještina kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

Ideja o našem osnivanju javila se u oktobru 2015. godine, kada smo uvidjeli probleme nepravilnog razvoja kod djece, manjak stimulacije za razvijanje kognitivnih i intelektualnih sposobnosti u godinama koje su ključne za njihov psihofizički razvoj. Željeli smo da doprinesemo rješavanju tog problema i da osiguramo izrastanje jedne pametne i promišljene nove generacije koja će dati perspektivu Bosni i Hercegovini, društveno i ekonomski.

Tada samo imali zadatak da okupimo tim i da predložimo ideju koja će imati poduzetnički potencijal. Ta ideja su bile karte, odnosno društvene igre, dakle nešto što smo i sami voljeli igrati kada smo bili djeca. Da bi ostvarili što veći društveni utjecaj i napravili promjenu u društvu, odlučili smo tu ideju prilagoditi djeci predškolskog i ranoškolskog uzrasta. Upravo kod generacija tog uzrasta smo primjetili sve manje odnose u interakciji između roditelja i djece, te općenito način na koji se odvija njihovo djetinjstvo pod uticajem najnovijih tehnoloških inovacija.

Jedan od osnovnih motiva za pokretanje svega ovoga je bilo to, da smo primjetili da roditelji često koriste TV ili mobitel u odgoju svoje djece, dajući im svu slobodu koji ti uređaji pružaju. Smatramo da to nije zdrav način da zaokupiraju slobodno vrijeme djeteta, a da bi oni potom bili mirni satima. Ne shvataju da njihova djeca razvijaju kašnjenje u govoru, da ne ostvaruju kontakt sa okruženjem, da se čak ni ne osvrću kada ih neko oslovi imenom. Pasivna su i lijena, počeli su gubiti osjećaj za maštom i kreativnošću. Također, želimo da naš proizvod posluži svojoj svrsi. Da se ponovo stvori interakcija između roditelja i djece, i da ona uz igru nauče mnogo korisnih stvari koje su bitne za njihov razvoj. Želimo da steknemo povjerenje javnosti, da prepoznaju našu ideju i pozitivnu poruku koji im želimo poslati.

Aljazeera Balkans je u svojoj emisiji Aljazeera Biznis uradila ovu neverovatnu priču o Igraj Uči Rasti.

Udruženje za promociju kontrolinga ICV

Kreiramo bosansko hercegovački brend igračaka, za razliku od drugih koji uvoze i/ili prevode strane prozivode. Dakle, sami osmišljamo i stvaramo sadržaj za naše prozivode, ulažući mnogo vremena i kreativnosti.

Naš prvi proizvod koji smo razvili je tradicionalna, društvena igra, Edukativne karte „Igraj Uči Rasti“ kojima se kroz interaktivnu igru podstiču motoričke aktivnosti, jezik i komunikacija, kritičko mišljenje, socialno-emocionalna inteligencija, mašta i kreativnost.

Kada je prozvod izgradio određenu bazu kupaca putem naše Facebook stranice i pokazao svoju potražnju na tržištu, bilo je potrebno da se plasira na police marketa i knjižara u Bosni i Hercegovini. Danas ih možete pronaći na policama i izlozima knjižara Svjetlost, Alfa i BuyBook, trgovinama Master Kids, Mercator, dm drogerie markt i mnogi drugi.

Poseban je osjećaj vidjeti svoj proizvod u rukama djece koja ih koriste, vidjeti ih na policama i izlogu dok prolazite radnjom. U mnogim trgovinama smo čak jedini domaći proizvod u kategoriji igračaka.

Sada smo spremili nešto novo. Novi proizvod pod nazivom “Mislilica – zbirke razvojnih igara” uz koje djeca razvijaju svoj intelekt, grafomotoriku, vještinu pisanja i crtanja. Djeca uzrasta od 3 do 7 godina upoznaju jedan novi svijet i novu prijateljicu Mislilicu koja će ih uvesti u svijet zagonetki, crtanja, bojenja, pretraživanja, prepoznavanja, brojanja, zbrajanja, i zabaviti ih dok istovremeno uče.

slavi 2. rođendan!

“Tako je, rastemo i mi… baš kao naši korisnici.”

Ostvari 20% popusta na ukupnu košaricu sa kupon kodom IUR2G koji ćeš iskoristiti pri kupovini!

Igraj Uči Rasti edukativne kartice

IGRAJ UČI RASTI – EDUKATIVNE KARTICERedovna cijena: 16,90 KMsa 20% popusta: 13,50 KM

POSTER – ABECEDA A3Redovna cijena: 7,00 KMsa 20% popusta: 5,60 KM

Pozdrav od Igraj Uči Rasti

Zašto kupiti od nas?

Šta kažu naši kupci:

Ja sam defektolog surdoaudiolog i svakodnevno mi trebaju nove ideje u radu, a kartice su prisutne u mom tretmanu.

Alisa Hadžikadunić 

Defektolog surdoaudiolog

Vaša igra je naša svakodnevnica.

Nađa Hasanić Mama

Veoma sam zadovoljna njima. S obzirom na to da sam defektolog i da radim sa decom sa smetnjama u razvoju, mogu Vam preneti da su ih deca veoma dobro prihvatila. Takodje, kartice imaju širok spektar korišćenja, što je veoma dobro.

Mia Milovanović Defektolog

Malac je oduševljen kao i ostali njegovi drugari koji zajedno provode vrijeme uz novi ljepši edukativniji i svakako zdraviji način. Da se malo napravi promjene u dječijim životima uz svu ovu tehno-internetmaniju da tako nazovem. Drago mi je da ste napravili ovako nešto a i da sam vas podržala bar na način na koji je meni dostupno. Puno sreće u daljnjem radu i svako dobro.

Habiba Ramić-Džafić 

Mama

Sretna sam jer svakodnevno sa njima radim na razvoju percepcije, usvajanju slova, brojeva, količine itd. Sa djecom sa teškoćama u razvoju.

Azra Hrustemović Magistar defektolog

Svakodnevno se igramo i učimo. Nadamo se novim igrama i izazovima.

Demir Bratić Otac

Kako ih koriste naši krajnji korisnici:

[indeed_popups id=1]