Pisanje velikih slova, brojeva i prvih riječi

6,00KM

Kroz ovu vježbanku dijete će:

 • Biti izloženo abecedi i brojevima od jedan do deset
 • Ojačati mišiće ruku kako bi bolje razvilo fine motoričke sposobnosti
 • Stvoriti temelj za buduće učenje osnovnog čitanja, pisanje slova i smisla za brojeve.

Dob: 3 – 6 godina, Uvez: meki, Format: A4, Broj stranica: 40

(2 recenzije korisnika)

Add to Cart

Pisanje velikih slova i brojevi A kao auto
Pisanje velikih slova, brojeva i prvih riječi 6,00KM
Ovaj se artikal brzo prodaje!

Često se kupuju zajedno

Pisanje velikih slova i brojevi A kao auto + Grafomotorička vježbanka za razvoj grafomotorike crtanje i bojenje
Cijena za oba proizvoda: Original price was: 11,50KM.Current price is: 10,00KM.

– Tražite li vježbanku koja sadrži sve što je vašem djetetu potrebno za početak pisanja?

Onda će vam se svidjeti Grafomotorička vježbanka za početno pisanje slova i brojeva za predškolarce! Ova vježbanka za vježbu grafomotorike savršen je početak da svako dijete nauči pisati.

Pisanjem i prepisivanjem velika slova i brojeve dijete će savladati pravilno držanje olovke, što će biti dragocjena priprema za školu i za pisanje složenijih grafomotoričkih formi. Pomaže djetetu da se bolje snađe u prostoru na papiru, da uči pisati s lijeva na desno te da uči pratiti linijska ograničenja.

Ove grafomotoričke vježbe se sastoji iz 4 dijela:

1. Pisanje velikih slova:

Sadrži 30 stranica za pisanje velikih slova. Simpatične ilustracije prate svaku stranicu kako bi pomogle djeci da prepoznaju i upamte sva velika slova iz abecede poboljšaju svoj rukopis.

2. Pisanje riječi:

Na stranici svakog velikog slova, ovaj dio će pomoći djeci da pokažu svoje vještine za pisanje riječi i naučiti prepoznati i oblikovati čitavu riječ. Nakon što se ispišu sva slova u vježbanci možete preći na neku od društenih igara poput Vježba pisanja – Fudbalska društvena igra. Možete nastaviti vježbati pisanje slova koristeći kartice sa slovima. Kada dijete izvuče karticu neka napiše slovo koje je izvuklo. Ili pisanje riječi kada dijete izvuče karticu neka napiše riječ koja počinje sa slovom ili ilustracijom koju je izvuklo.

3. Pisanje brojeva:

Grafomotoričke vježbe za pisanje brojeva za djecu predškolskim uzrasta je zabavna vježbanka sa detaljnim uputama o pisanju svakog broja, od početka do kraja.
Ova vježbanka za pisanje brojeva je od papira za pisanje suhom olovkom. Pisanje brojeva počinje sa brojem jedan i završava sa deset, ali im također omogućuje i učenje jednostavne matematike i pojma broja uz ilustraciju numicon-a.
– Prva aktivnost: Pisanje pojedinačnih brojeva od 1 do 10 sa brojanjem numicona.
– Druga aktivnost: Obojiti svako polje u numicon-u i izgovaranje broja.

4. Instrukcije za pisanje slova:

Vizuelna uputa o tome kako se piše svako slovo i broj, od početka do kraja. Uz pomoć strelica i brojeva.

instrukcije za pisanje slova B

Dob:

Grafomotoričke vježbe za početno pisanje slova i brojeva namijenjene su dječacima i djevojčicama u dobi od 3 do 6 godina, ali pogodna je za svako dijete (mališane, vrtić, predškolski uzrast i osnovce) koje pokazuje zanimanje za pisanje velikog slova i brojeva.

Dodatne informacije

Težina 0,225 kg
Brand proizvoda

Igraj Uči Rasti

google_product_category

Baby & Toddler > Baby Toys & Activity Equipment > Alphabet Toys

Proizvođač proizvoda

Igraj Uči Rasti

Odaberi pismo

Ćirilica, Latinica

isbn

9789926830922

2 recenzije za Pisanje velikih slova, brojeva i prvih riječi

 1. Erna Šošević

  Jeste li primjetili da se nove generacije djece, malo čemu raduju? Da li je razlog tome što im previše kupujemo igračaka, što im je sve dostupno ili što neselektivno pristupamo njihovom razvoju i preskačemo one bitne elemente zbog nedostatka vremena, prostora i posvećenosti, ne znam. Znam da propusti postoje, ali i da ih je veoma lako eliminisati.

  Sa edukativnim kartama IUR sam se susrela sasvim slučajno i odmah su zadobile simpatije našeg, tada, petogodišnjeg dječaka. Aosocijaciju na poznate elemente sa karata je odmah pokazivao i veoma brzo su postale naš pratilac na godišnje odmore, druženja sa drugarima i kao poklon za rođendan. Njegov napredak sa slovima i brojevima se vrlo brzo mogao primjetiti. Kao veliki fanovi proizvoda IUR, oduševili smo se novim proizvodom grafomotoričkom vježbankom. Naša djevojčica koja ima 4.5 godine, uz brata je već ispisala prve linije nekih slova i ponosno pokazuje svoje “pisane” radove rodbini i prijateljima. Sama je otvorila kovertu u kojoj joj je stigla njena prva IUR grafomotorička vježbanka i odabrala prvo slovo koje će vježbati. Ne samo da je bila ustrajna popuniti prvi red, nego se trudila da to odradi što bolje.

  Preglednost i jasnost IUR grafomotoričke vježbanke je upravo ono što je odvaja od sličnih proizvoda. Vodilo se računa o širini linija, simbolima koji su poveznica sa slovima, te kvalitetnim uvezom koji daje dojam knjige koju treba čuvati. Ponosna sam na IUR team koji pravi BH brand fokusiran na predškolsku edukaciju.

  Iako je naša djevojčica već počela ispunjavati stranice svoje vježbanke, sigurni smo da će do polaska u školu, ispuniti još njih par.

 2. Alisa Hadžikadunić, dipl. defektolog-surdaudiolog

  Vježbanka grafomotorike je divno izdanje za predškolski uzrast djece. Svakodnevno je koristim u radu sa djecom u svom “Logopedakom kabinetu Sunce”. Vježbamo pravilno držanje olovke, početno pisanje slova i brojeva. Djeca su oduševljena i rado popunjavaju stranice grafomotoričke vježbanke.

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.