Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
Grafomotorička vježbanka - Linije naslovna

Predstavljamo: Grafomotorička vježbanka – Linije

Grafomotorička vježbanka – Linije sadrži 32 stranice sa aktivnostima koje obuhvataju skup osnovnih i esencijalnih vježbi praćenja linija kako bi se djeci pomoglo da razviju mišiće prstića i šake. 

Grafomotorička-vježbanka-za-razvoj-grafomotorike-crtanje-i-bojenje
Kako se koristi vježbanka Linije:

Stranice ove vježbanke su ispunjene raznim crtežima koji su nacrtani crnim konturnim linijama, ali samo djelimično. Neki dijelovi crteža su štampani svijetlo sivom bojom, što znači da su to dijelovi koje dijete treba da ponovi olovkom, suhim bojicama ili flomasterom.

Jednom kada dijete dovrši sve crteže koristeći alat za pisanje po želji, može da oboji crteže bojama, također po želji. 

Primjer stranice grafomotorička vježbanka linije

Djeca će crtati ravne linije, zakrivljene, cik-cak, spirale, geometrijske oblike, kompletne crteže i sve će to doprinijeti razvoju pokreta šake, koje će poslije biti korisne u raznim situacijama kao što je pisanje slova i brojeva.

Dakle, djeca nesvjesno vježbaju pisanje slova, kroz ovu zabavnu vježbanku koja ne sadrži slova ni brojeve u sebi, izuzev djeci zanimljive likove i crteže.

Upustvo za pisanje i bojanje po vježbanci

Jedna kratka uputa, sa slikovitim primjerom se nalazi na zadnjoj stranici vježbanke. Uputa je univerzalna za sve stranice. Što se tiče unutrašnji stranica, distrakcija je minimizirana. Ovaj put nismo htjeli tekstualnim uputama obavezivati rješavanje vježbi, kao ni upute za boje, jer želimo djeci odriješiti ruke da izražavaju svoju kreativnost maksimalno.

Štampano je na kvalitetnom debljem papiru, te se može raditi na njemu olovkama, drvenim bojicama, i flomasterima, a i korištenje različitih olovaka ima udjela u razvoju grafomotorike.

Ova vježbanka:

  • Razvija fine motorne sposobnosti (prethodnik pisanja)
  • Razvija koordinaciju oko-ruka za učenje pisanja
  • Stimuliše razvoj finih psihomotornih sposobnosti: preciznost u pokretima prstiju i ruku
  • Dijete se osjeća uspješno jer je njegovo crtanje vizualno tačno
  • Stimulira repeticiju crtanja linija
Šta mislite o ovom blogu?
1 odgovori
Love
Love
0
Star
Star
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Weary
Weary
1