Grafomotorička vježbanka – Linije

5,50KM

RAZVOJ GRAFOMOTORIKE DOLAZI KROZ VJEŽBU!

Vaše dijete će crtati ravne, zakrivljene, cik-cak i spiralne linije, geometrijske oblike, kompletne crteže i sve će to doprinijeti razvoju pokreta šake i prstiju, što će biti dragocjeno pri kasnijem pisanju slova i brojeva.

Dob: 3 – 6 godina, Uvez: meki, Format: A4, Broj stranica: 32

(2 recenzije korisnika)

Na zalihi

Ostalo manje od 78 artikala!

Često se kupuju zajedno

Grafomotorička vježbanka za razvoj grafomotorike crtanje i bojenje + Pisanje velikih slova i brojevi A kao auto
Cijena za oba proizvoda: 10,00KM

Dodatne informacije

Težina 0,215 kg
Brand proizvoda

Igraj Uči Rasti

google_product_category

Baby & Toddler > Baby Toys & Activity Equipment > Alphabet Toys

Proizvođač proizvoda

Igraj Uči Rasti

isbn

9789926830939

gtin13

9789926830939

2 recenzije za Grafomotorička vježbanka – Linije

  1. Maja Terzić – Logoped

    Djeci se svidjela vježbanka. Zaintresovano istražuju stranice i šta im sve nude za pokretljivost njihovih prstića. Najmladji boje crteže gdje im pomažem na razvoju fine motorike, grafomotorike te vizuomotorne koordinacije, dok oni stariji izvršavaju grafomotoričke aktivnosti praćenja linija pazeći da precizno prate „zadatu putanju“ Odlično i kao vježbe pažnje,dijete mora biti koncentrisano i izvršiti zadaću do kraja. Zanimljivi motivi prilagodjeni djeci koja tek počinju da se zanimaju za bojenje,do predškolaca koji se ptripremaju za pisanje.

  2. Ajla Delibašić

    Grafomotorička vježbanka je bila odlična prilika za Ajlu da se kroz igru i zabavu počne pripremati za školske izazove i spremna uđe u jedno od najljepših razdoblja u svom životu.
    Čim je vidjela vježbanku, Ajla se jako obradovala i odmah je željela da vidi šta se u njoj nalazi. Zajedno smo počeli istraživati i rješavati zadatke. Zadaci i motivi su prilagođeni djeci predškolskog uzrasta koja uče da drže olovku i pišu. Olakšavaju praćenje vlastitog traga u crtanju različitih linija i oblika. Ajla se trudila da što ispravnije drži olovku/bojicu. Rješavanjem ovih vježbi razvija se, ne samo fina motorika, već i pažnja i koordinacija oko-ruka. Bila je vrlo uporna u izradi zadataka, trudila se da bude uredna, tačna i precizna. I na kraju je bila jako sretna, jer je uspjela u izvršavanju zadataka.

    Ova vježbanka nam je omogućila da se kvalitetno družimo i obogatimo zajednički provedeno vrijeme, a pri tome smo napravili i odlične fotografije, vjerne čuvare uspomena i podsjetnike na Ajlino učenje i odrastanje kroz igru.

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.