Kritičko mišljenje

Dječak se zamislio

Kritičko mišljenje je vještina uz pomoć koje dolazimo do logičkih zaključaka. Zasniva se na argumentima koje podrazumjevaju obradu informacija, donošenje odluka, učenje i rješavanje problema. Također, procjenjujemo i svjesni smo svog razmišljanja i saznanja o nečemu.

Nemaju svi isto kritičko mišljenje

Različite osobe različito razmišljaju, a prema tome i različito procjenjuju situacije. Ovo je jedna od specifičnosti, koja je jako pozitivna. Djeca je trebaju razvijati u najranijem djetinjstvu. Zahvaljujući kritičkom razmišljanju, stiču samopouzdanje, donose vlastite odluke i spremni su na rješavanje izazova.

Igraj Uči Rasti nastoji da dijete na što lakši i zabavniji način savlada vještine koje su važne za njegov razvoj. Uz pomoć naših edukativnih karata ona će razvijati apstraktno razmišljanje. Uz matematičko rezonovanje, lako će rješavati i ostale probleme. Usvajati će nove koncepte, ali i logički rješavati situacije.
Naš set sadrži 90 karata u boji koje su ilustrirane i dizajnirane za djecu uzrasta od 3 do 12 godina kako bi im na kreativan način pomogle i olakšale učenje velikih i malih slova, abecede, sastavljanje i pravilno izgovaranje riječi i rečenica, učenje brojeva i matematičkih operacija te raspoznavanje geometrijskih oblika, tijela i boja. 

Doprinosimo rješavanju problema nepravilnog razvoja djece, manjka stimulacije razvoja kognitivnih i intelektualnih sposobnosti u godinama ključnim za njihov psihofizički razvoj.

Kritičko mišljenje je vještina sa kojom se ne rađa, nego je treba naučiti. Igraj Uči Rasti je odličan instrument za učenje i razvijanje vještina uz pomoć koje će dijete formirati svoji ličnost. Uz Igru se Uči na zabavan način. Neka dijete i Raste na isti način.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter