Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
djeca i tehnologija

4 uobičajene greške prilikom upoznavanja djece s tehnologijom

Upoznavanje djece sa tehnologijom u ranoj dobi može biti težak posao.

Naravno, ima mnogo prednosti u učenju djece da koriste tehnologiju u ranoj dobi! Postoji mnogo igara koje pomažu vašem djetetu da nauči nove vještine dok surfa internetom.

Međutim, ne želite da imaju negativno iskustvo s tehnologijom koja će im pomoći da rastu.

Djeca puno uče koristeći internet. Mogu naučiti o programiranju i robotici te igrati zabavne igre koje im pomažu da nauče još više vještina. Mogu se stvoriti nevjerovatne stvari i sklopiti mnoga prijateljstva.

Naš posao kao roditelja je da pojačamo i naučimo našu djecu dobroj (i lošoj) strani interneta i tehnologije.

Evo četiri uobičajene greške koje ljudi čine kada svoju djecu upoznaju s tehnologijom:

  Ne nadzirete ono što vaša djeca rade

  Velikoj djeci nije potreban nadzor dok surfaju internetom jer roditelji postavljaju lozinke i dozvoljavaju svojoj djeci samo da idu na jednu ili dvije web stranice. Iako ovo može funkcionirati neko vrijeme, uvijek postoji šansa da će vaša djeca posjetiti neovlaštene stranice ili preuzeti neželjene programe.

  Kao što sjedite sa svojim djetetom da čitate priču ili pravite rukotvorinu, budite prisutni kada vaše dijete koristi vaše gadžete. Za nas kao roditelje je važno da pratimo šta naša djeca rade na internetu i van njega.

  Previše vremena provedeno na internetu

  Moguće je da vaša djeca postanu ovisna o internetu, čak i nakon jedne upotrebe! Istraživanja pokazuju da do osam godina:

  • 96% djece je gledalo TV
  • 90% je koristilo računar
  • 81% je igralo video igrice na konzolama
  • 60% je igralo igrice ili koristilo aplikacije na prijenosnom uređaju (mobilnom telefonu, iPod-u ili tabletu)

  Djeci bi trebalo dozvoliti da koriste internet samo sat ili dva, u zavisnosti od toga na čemu rade. Previše vremena provedenog na internetu nije dobro za njihove oči i može uzrokovati glavobolju. Naučite efikasno korištenje vremena za kompjuter i igru. Ne treba im mnogo vremena da postignu velike stvari!

  Kvalitetno vrijeme

  Koliko god učenje iz kompjuterske igrice moglo biti sjajno, provesti jedan na jedan s djecom je efikasna metoda za učenje djece novim vještinama i izgradnju odnosa u kombinaciji s radom na ekranu.

  Odredite “vrijeme za učenje” sa svojom djecom gdje možete sjesti i pregledati šta uče u školi (i van nje). Tehnologija je odlična, ali kvalitetno vrijeme je i dalje potrebno.

  Ne instalirate antivirusni softver

  Ako trenutno nemate antivirusni softver, a vaša djeca surfaju internetom, možda ste u većoj nevolji nego što mislite. Djeca će kliknuti na sve što im izgleda zabavno, posebno na reklamu za igru ​​sa strane njihove web stranice. Ove veze mogu sadržavati viruse.

  Iako je tinejdžerima i odraslima lako znati da besplatno ne znači sigurno, djeca teže razumiju. Dobar antivirus koji pomaže da vaš računar radi nesmetano.

  Igraj Uči Rasti vam može pomoći da izbjegnete ove uobičajene greške i naučite svoju djecu tehnologiji, programiranju i robotici kako bi im pomogli da budu uspješni. Pogledajte neke od načih STEM igračaka već danas!

  Kroz šta ste prošli sa svojom djecom dok ste ih upoznali sa tehnologijom? Koje savjete imate za roditelje? Javite nam u komentarima!

  Također, podijelite ovaj članak ako vam je bio od pomoći!

  Šta mislite o ovom blogu?
  16 odgovori
  Love
  Love
  8
  Star
  Star
  6
  Smile
  Smile
  1
  Haha
  Haha
  0
  Sad
  Sad
  1
  Weary
  Weary
  0
  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.