Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!

5 Savjeta Za Učenje Abecede i Razvoj Govora

Poznavanje abecede je temelj za čitanje i pisanje

U dobi od dvije godine, djeca počinju pokazivati prvo interesovanje za učenje slova abecede. 

Dok neka djeca prva slova nauče vrlo brzo, drugima je potrebno više ponavljanja i vremena da naučiti abecedu. 

Danas ćemo vam podijeliti neke od načina kako mališane uvesti u svijet abecede i budući razvoj govora. 

Imajte na umu da kada kažemo “uvesti”, u ovoj dobi igra i istraživanje je najvažniji dio njihovih aktivnosti.

1. Pjevajte pjesmice

Pjevanje abecednih pjesmica djecu uvode u prva slova na jedan zabavan način. Počnite pjevati s njima još dok su bebe i dok rastu, počnite pjevati zajedno (što će oni vjerojatno učiniti prirodno!). 

Pjevanje ih uključuje i privlači njihovu pažnju. Nemojte samo pustiti pjesmicu sa mobitela i isključiti se, već Vi pjevate djetetu tako što ćete naći tekst ili ga osmisliti sami.

2. Slikovnice

Vaše dijete uči kroz ono što vidi i promatra u svom okruženju prije nego što počne govoriti. 

Poduprite ih u svom krilu s predivnom slikovnicom prije spavanja i zabavite se zajedno s učenjem svakog pojedinačnog slova abecede

3. Učenje slova uz Edukativne kartice

Edukativne kartice sa slovima se koriste u Montessori pristupu učenju pomoću koje uvodimo prva slova i riječi u dječju svakodnevnicu. Ona se realizuje kroz tri koraka:

Prvi korak
Ovo je uvod, formalno nazvan period imenovanja. Bilo da koristite kartice ili fizičke objekte, potrebno je da kažete šta svaki predmet ili kartica prikazuje, predstavljanjem nove riječi.

Drugi period
Ovaj period se naziva period asocijacije i sastoji se od jednostavne igre. “Možeš li dodirnuti drvo? Drži loptu preko glave. 

Daj mi medu.” Ako dijete ukazuje na netačnu stavku, lagano ih usmjeravamo u pravom smjeru: “To je medo. Dodirni drvo. Evo ga!“

Treći period
Je period podsjećanja, ovo je procjena za utvrđivanje da li je dijete povezano s jezikom. “Šta je ovo?” pitamo, ističući objekat na kartici. 

Svaki put kada sjednemo da učimo novu lekciju rječnika, počinjemo sa ovim Trećim Periodom, da vidimo da li dijete već zna neke riječi.

4. Repeticija je ključna

Pobrinite se da s vremena na vrijeme vratite na abecedu. Čak i ako vaše dijete ne upija sve detalje, njihova podsvijest će se izmijeniti i upijati nijanse slova i jezika na intuitivnom nivou. 

Te male uši i oči vas posmatraju i često će ponavljati i modelirati ono što radite. Njihov režim učenja je stalno uključen u ovom dobu.

5. Učinite to zabavnim

Učenje slova za malu djecu kroz igru postaje lako kao 1,2,3 pod uslovom da to radite korak po korak i da idete sporo i mirno. Potrebno je puno strpljenja, volje i energije. 

Djeca ponekad mogu biti brzi učenici, dok neki uče malo sporije zbog nedostatka interesa. Čuvajte stvari zabavnim, učinite ih zanimljivim i vaša djeca će bukvalno podići ritam i uživati u učenju nečega novog.

Učenje slova za malu djecu uz Edukativne kartice u akciji

Da li ste svjesni koliko je rano obrazovanje kod djece ključno za njihov budući akademski i društveni život?

Kao roditelj često ste zauzeti. U želji da Vaša djeca postignu svoj puni potencijal u potrazi ste za edukativnim aktivnostima i materijalima. 

Mi želimo pomoći i nudimo nekoliko zabavnih igračaka koje će Vam olakšati tu potragu. Stavite djeci pravi alat u ruke za pametan razvoj u predškolskim i rano-školskim godinama.

Igraj Uči Rasti je bosanskohercegovački brend edukativnih igračaka

99% mama bi kupile igru kao poklon prijateljima i rodbini

*Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 100 mama koje su koristile edukativne kartice 2 mjeseca

Badge Made in BIH Bosna i Hercegovina

BiH Dizajn BiH proizvodnja BiH Igračke

Naš prvi proizvod koji smo razvili je didaktička igračka, Edukativne kartice „Igraj Uči Rasti“ koje koštaju 16,90KM. A kroz koje djeca uz interaktivnu igru:

• Uče slova, kreiraju maštovite priče, razvijaju govor i bogate rječnik

• Vole brojeve u najranijem djetinjstvu uz puno samopouzdanja i ponosa

• Uživaju otkrivajući nove boje i jedan novi svijet prepun šarenila

• Raspoznavaju geometrijske oblike i tijela u svijetu oko sebe

• Igraju društvene igre s roditeljima i vršnjacima

Igraj Uči Rasti dolazi sa 90 karata u boji koje su ilustrirane i dizajnirane za djecu uzrasta od 3 do 8 godina kako bi im na kreativan način pomogle i olakšale učenje velikih i malih slovaabecede, sastavljanje i pravilno izgovaranje riječi rečenica, učenje brojeva matematičkih operacija te raspoznavanje geometrijskih oblikatijela i boja.

Šta kažu naši kupci!

Kako ih koriste naši krajnji korisnici

Kako ih koriste naši krajnji korisnici

Kreiramo bosanskohercegovački brend igračaka, za razliku od drugih koji uvoze i/ili prevode strane proizvode. Dakle, sami osmišljamo i stvaramo sadržaj za naše proizvode, ulažući mnogo vremena i kreativnosti.

Pogledajte neke od naših paketa i uštedite!

Pametno! Zabavno! Dizajnirano i proizvedeno u Bosni i Hercegovini!