Дидактичка играчка – учимо слова | бројеви | боје | облици

16,90KM

НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ОБРАЗОВНЕ КАРТИЦЕ: ВАШЕ ДЕТЕ РАЗВОЈЕ ГОВОР И БОГАТИ РЕЧНИК

Садржај паковања: 90 двостраних картица у боји (60 слова – два пуна писма, 25 додатних самогласника, 60 бројева од 0 до 10, 5 математичких операција, 11 различитих боја, 10 геометријских облика и тела) + приручник за родитеље.

Na zalihi

Add to Cart

Велика кутија Играј Учи Расти ћирилица
Дидактичка играчка - учимо слова | бројеви | боје | облици 16,90KM
Ovaj se artikal brzo prodaje!

Često se kupuju zajedno

Велика кутија Играј Учи Расти ћирилица + Постер азбука + Графомоторичке вежбе азбука бројеви
Cijena za sva tri proizvoda: Original price was: 29,90KM.Current price is: 26,91KM.

Дидактичка играчка

Едукативне картице су дидактичка играчка која нуди велику моћ ученја спаковану у 90 едукативних карата са мноштво могућности. Учење слова, бројева, боја, геометријских облика и играње друштвених игара. Интерактивне едукативне картице са својим сличицама задржавају концентрацију и пажнју код детета, буде машту и знатижелју – први кораци ка стварању љубави према ученју.

Користећи се дидактичким картицама деца ће развијати говор, и обогатити речник. Картице се могу користити саме, са вршњацима или као породична активност. Едукативне картице су савршен дидактички алат за школу, вртић или дом. Можете их користити заједно са играчкама и материјалима за логопедску терапију. Деца и родителји који користе наше картице користе најучинковитију методу у савременом свету за ученје.

Стотину година истраживанја показује да ве вежбе и методе јачају ретенцију и пажнју код деце. Ученје основних вештина кроз игру је одлична стратегија из много разлога. Забавно је и мотивирајуће, за игре такођер помажу ученицима продубуити нјихово разумеванје и расуђиванје.

Слова

Сет садржи сва слова азбуке по два пута, дакле две пуне азбуке ћирилице. И додатних 25 карата са самогласницима. Зашто? Да се омогући осим ученја слова, игранје игара састављанје рећи од слова, и састављанје реченица од рећи.

Слово Б

Свака картица садржи асоцијативну слику за слово које представља, а деца уче гласове слова и спајанје са предметима око себе, например: А као Авион, Х као Хаљина. Свака картица има на себи велико и мало слово азбуке.

Кроз игре учe слова, рећи и реченице, уједно служе као и игре за развој говора, јер кроз игру и ученје подстичете дете на разговор.

Говор код деце је данас јако запоставлјен и често се родителји сусрећу са проблемима развоја говора код деце, тј. недоволјног развоја или дефеката у говору. Прочитајте ових 5 вежби за развој говора и богаћенје речника. Дидактичка играчка као наше едукативне картице су управо и настале из све већег броја ових проблема код деце у БиХ.

Бројеви

Број Један

Сет садржи 6 пута бројеве од 1 до 10, и пет карата са нулом. Свака картица са бројевима садржи асоцијативне слике које представљају колико јединица има у броју, знак броја и назив броја исписан великим штампаним словима.

Ваше дете ће кроз забавне активности учити да памти облик броја, које се име веже за тај број, и колико јединица има у том броју. У вишим нивоима ученја могуће је увести и картице са знаком једнако и математичким операцијама, те састављати једноставне математичке задатке, користећи операције сабиранја, одузиманја, множенја и деленја.

Геометријски облици и тела

Геометријски облик Трокут

Предшколарци и првачићи могу вежбати идентифициранје и именованје геометријских облика и геометријских тела. Сет садржи 2 путуа по 10 различитих геометријских облика и тела. Све картице са геометријским облицима и телима садрже сликовни приказ облика или тела и нјегово име исписано великим штампаним словима.

Деца могу да упоређују геометријске облике и тела са предметима у простору око себе. Да траже исте облике и да играју memory са картицама које садрже геометријске облике и тела. Уз помоћ карата са геометријским облицима и телима могуће је подстицати дете на разговор чиме ће се развијати говор и обогаћивати речник. Деца ће уз забавне активности меморисати називе геометријских ликова, а да нису уни свјесни да уче.

Боје

Боја Црвена

Сет садржи два путау по 10 различитих боја. Црвена, плава, жута, наранчаста, љубичаста, зелена, смеђа, сива, црна и пет карата са бојом бела. Све картице са бојама садрже асоцијативну слику која представља једну боју, и назив боје исписан великим штампаним словима.

Боје су свуда око нас, а имати при руци картице са бојама и називима боја за упоређиванје света око себе, је доказан забаван али и учинковит метод за ученје боја.

Осим ученја боја, дете се потиче на разговор путем дидактичких картица. Оно што слиједи из тога је развој говора код деце и богаћенје речника, код деце предшколског и школског узраста. Картице са бојама се такођер могу користити за игранје Меморија.

 

Друштвене игре

Причање прича у круг

Дидактичка играчка Играј Учи Расти има широк спектар могућности за креативне друштвене игре. Једна од нјих је Причање креативних прича за коју је потребно више играча, родитељ и једно или више деце, група деце, вртићна или школска група деце. У зависности од броја играча потребан вам је барем један сет азбууке, а уколико буду употребне дупле илусутрације можете користити други сет азбуке и самогласнике.

Сет азбууке се измијеша и стави лицем на сто или под. Свако од играча извлечи по једну укартицу.

Први у кругу починје причу која се односи на нјегов појам или илустрацију, затим следећи играч у кругу наставља причу у коју укључује тему совг појма и тако у груг.

Картице се могу уизвлачити у круг тако дуго док све не буд потрошене, а прича завршена.

Креативно причање

Нека дете изабере неколуико картица и исприча причу која уклјучује све изабране картице редом. На овај начин млађа деца која још не знају писати, али уживају у причанју прича развијају укреативност, машту и обогаћују свој речник.

Како се могу користити:

  • у слободно време код куће
  • дуго путовање аутомобилом
  • у било којој ситуацији када имате на располагању време
  • пре спавања – ако ваше дете воли приче пред спавање, претворите га у креативно вече
  • у вртићу или школској групи

Није само забава

Када се дјеца играју заједно, било да је са вршњацима или са родитељом, ствара се здрав смисао компетиције, искуство радости у победи али и емпатији према поразу. Успут уче колаборирати и решавати проблеме. Креативно играње стимулише дечјуу машту, негује емотивно благостанје.

Полазак у школу

Допустите да вам помогнемо припремити ваше дете за полазак у школу уса нашим дидактичким играчкама и материјалаима: едукативне картице, графомоторичке вежбанке, едукативни постери, у времену када је јако битно какав садржај деца конзумирају током година раног развоја.

Дугорочни ефекти

Створити њубав према учењу рано код детета има дугорочне позитивне последице на његов будући друштвени и академиски живот. Деца која науче слова и рано читање постану самопоуздани читали и читају много чешће.

Dodatne informacije

Težina 0,328 kg
Dimenzije 20,5 × 13,15 × 3,6 cm