Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
djevojcice prave avion od stipaljki

Kako nadahnuti dijete da uči o inženjerstvu?

Budući da je inženjerstvo ključno u infrastrukturnom i društvenom rastu, on je trenutno nedvojbeno jedan od najtraženijih poslova u svijetu. Osim toga, što se naša infrastruktura više razvija, to bi bila veća potražnja za inženjerima.

Međutim, vjerojatno ste već svjesni koliko je nevjerojatno biti inženjer i želite potaknuti svoju djecu da to isprobaju. Problem je što možda ne znate kako to učiniti.

Pa, imate sreće. Evo 2 jednostavna koraka kako uspješno potaknuti svoju djecu da postanu inspirisani za učenje o inženjerstvu!

Recite im o čemu se radi na način na koji razumiju

Češće nego ne, djeca ne razumiju puni opseg onoga što inženjer radi. U medijima, kao što su igre i filmovi, uvijek su predstavljeni kao osoba odjevena u kombinezon koji drži ključ ili čekić. Možda grade stvari? Ili možda rade na motorima?

Uz ovu unaprijed stvorenu ideju, djeca koja nisu zainteresirana za mehaničke stvari poput automobila i vozova možda neće biti zainteresirana da saznaju više. Ako želite potaknuti svoju djecu da se bave inženjerstvom, na vama je da rasvijetlite karijeru na način koji stvarno odgovara vašem djetetu.

Prvo, morate shvatiti da je inženjerstvo mnogo više od onoga što djeca pretpostavljaju da je karijera. Graditi stvari i raditi na motorima mali je dio onoga što inženjeri rade. U biti, inženjer stvara čuda koja čine svijet boljim mjestom i postižu ono što svi kažu da je nemoguće.

Ako vaše dijete voli učiti o svemiru, recite mu da su inženjeri sve to omogućili. Astronauti su možda istraživali svemir, ali inženjeri su napravili raketu, računare, kamere, teleskope i sve super stvari koje astronautima omogućuju da rade ono što najbolje rade!

S druge strane, ako vaše dijete voli dinosaure, možete mu pokazati cijeli novi svijet dajući mu do znanja da su im inženjeri omogućili da saznaju više o dinosaurima. Radeći zajedno sa naučnicima, inženjeri mogu stvoriti fantastične uređaje koji mogu otključati prošlost, sadašnjost i budućnost.

Drugi primjer bi bio ako vaša djeca vole igrati video igrice po cijeli dan. Umjesto da im zamjerite zbog toga, recite im da je iza kulisa te igre radila hrpa softverskih inženjera. Tim inženjera napravio je igru u kojoj istinski uživaju i u koju se urone. Mogli biste im otvoriti novu stvarnost tako što ćete im dati do znanja da zapravo mogu izgraditi igru koja je jednako dobra ili čak bolja od njihovih omiljenih videoigara!

Poanta je da je inženjerstvo nevjerojatno raznolika karijera. Zapravo toliko raznolik da se objašnjenje i razumijevanje opsega posla svodi na “građevinu”, što općenito odbija mnoge potencijalne buduće inženjere koji bi mogli promijeniti svijet. Objašnjavajući šta je inženjering pod uvjetima vašeg djeteta i stavljajući ga na način koji ono razumije, i način na koji rezonira, moći ćete mnogo više baciti svjetlo na ovo plemenito zanimanje. Takvim metodama možete dodatno njegovati znatiželju za inženjering kod svoje djece i potaknuti ih da odslušaju lekciju ili dvije.

Pronađite zabavne časove za početnike koje će isprobati.

Nakon što vaša djeca budu otvorenija za učenje o inženjerstvu, sljedeći korak je pronalaženje časova koji će im govoriti pod njihovim uvjetima. Jer budimo iskreni, inženjerstvo je nevjerojatno teška industrija za koju milijuni ljudi studiraju cijeli život.

Ponekad može biti izazovno i monotono, što nije prvi dojam koji biste željeli da vaša djeca imaju o tome. Srećom, ne morate svoju djecu slati na fakultetsko obrazovanje kao uvod u inženjerstvo. Umjesto toga, postoji mnogo online i časova uživo koji pomažu djeci razumjeti inženjerstvo s temeljne razine i polako izgrađivati svoje vještine i znanje o toj temi.

Na primjer, ovdje u Igraj Uči Rasti pružamo interaktivne časove s našim proizvodima u različitim područjima inženjerstva poput elektrotehnike i mašinstva. U našem STEM Pioniru djeca koriste materijale i alate preko kojih uče osnove inženjerstva. Djeca prateći naš program uče izrađivati različite mehanizme, graditi infrastrukturu od nule. Ne samo da uče nove stvari, već uče i stvarne inženjerske lekcije koje će im pomoći da napreduju u budućoj karijeri.

Ako svoju djecu pošaljete na inženjerski čas koji je u skladu s njihovom strašću, veća je vjerojatnost da će ga slijediti cijeli život i njegovati ga u odrasloj dobi.

Evo četiri načina na koje naš inženjerski komplet STEM Pionir za djecu mogu povećati obrazovanje i entuzijazam vašeg djeteta za inženjerstvom:

Praktični projekti

Istraživanja pokazuju da svi učenici bolje uče kada imaju priliku isprobati stvari, umjesto da jednostavno čitaju udžbenik ili gledaju predavanje učitelja. Zato naš inženjerski kompleti za djecu uključuju pristupačne, praktične elemente koji učenicima omogućuju igru i eksperimentiranje.

Zabavne, privlačne inženjerske igračke

Učenje inženjerskih vještina nije lako – zato Igraj Uči Rasti razvija relevantne i uzbudljive inženjerske igre za djecu. Zaigrane, zabavne aktivnosti pomažu djeci da budu koncentrirana i osiguravaju da učenje nikada ne prestaje!

Inženjerski časovi prilagođeni uzrastu djeteta

Budući da većina osnovnih škola ne uključuje posebne STEM časovi, inženjerski kompleti za djecu najbolji su način da povežete učenika s ovim pojmovima.

Učenje vođeno video sadržajem

Iako naš inženjerski komplet za djecu dolazi sa svime što je vašem djetetu potrebno za pokretanje vlastitog projekta, mnogim učenicima je potrebna mala dodatna pomoć za početak.

Kupovinom STEM Pionira uključuje ne samo materijale za STEM projekte i igračke, već i pristup onlajn časovima inženjerstva za djecu koje mogu pratiti u bilo kojem periodu.

Jeste li spremni za uključivanje vašeg djeteta u avanturu inženjerstva?

Igraj Uči Rasti je kompanija koja nudi inovativne STEM igračke i alate za djecu, pružajući im mogućnost da istražuju, uče i razvijaju se na kreativan način.

Šta mislite o ovom blogu?
9 odgovori
Love
Love
4
Star
Star
5
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Weary
Weary
0
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.