Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
pametna ploca s imenom

3 razvojne prednosti personalizirane slagalice s imenom

Kada biramo koje igračke ćemo postaviti pred našu djecu, opcije su zastrašujuće.

Prije nego što prevučete karticu, pritisnete ‘završi narudžbu’ ili strgnete etiketu s cijenom na toj novoj igrački, vjerojatno se postavljate stotinu pitanja.

Hoće li ova igračka trajati? Da li je previše stimulativno? Zar nije dovoljno simuliranje? Imamo li mjesta za još jednu ‘stvar’? Da li je ovo prava igračka za uzrast i nivo vještina mog djeteta? Lista se nastavlja…

I u Igraj Uči Rasti, razumijemo da koliko god razmišljanja i razmatranja uložili u izradu igračaka, i vi ulažete isti trud u odlučivanje koje ćete kupiti.

Pa hajde da malo ublažimo taj stres i zaronimo u 3 načina da su naše Drvena slagalica s imenom ne samo održivo napravljene i kvalitetne, već su i razvojno korisne za vaše mališane.

Prepoznavanje imena i pravopis

Ok, ok. Znamo, ovaj izgleda kao da se varamo. Ali koliko god to bilo očigledno, ne možete podcijeniti koliko je ključno za vaše dijete da vidi slova svog imena i vježba da ih slaže u ispravnom redoslijedu.

Djeci koja su u fazi učenja slova i čitanja, prepoznavanje slova u njihovom imenu i vježbanje njihovog poretka je izuzetno važno. Ovo će im pomoći da se upoznaju sa slovima, nauče kako svako slovo zvuči i izgleda, i kako ih složiti u pravilan redoslijed.

Zagonetke su praktičan način da se djeca motiviraju za učenje pravopisa, osnovnog čitanja i pamćenja, što su ključne vještine koje će biti potrebne u mnogim budućim akademskim i profesionalnim situacijama. Stoga, pomoću zagonetki, djeca mogu naučiti važne vještine koje će im biti korisne za cijeli život.

drvena slagalica s imenom

Fine motoričke vještine

Kao i kod svake slagalice, jedna od najvećih prednosti je rad na razvoju ili finom podešavanju finih motoričkih vještina.

Fini motorički razvoj odnosi se na sposobnost djetetovih ruku da se koordiniraju kako bi izvršile precizne pokrete, poput hvatanja i pomicanja predmeta.

Slaganje slagalice slova može pomoći u razvoju finih motoričkih vještina jer djeca moraju koristiti svoje prste da bi držala i okretala slova kako bi se pravilno uklopila. Ovo može pomoći u poboljšanju koordinacije ruku i očiju, vještine hvatanja i hvatanja snagu, kao i u finom podešavanju motoričkih sposobnosti.

Čak i ako djeci ne uspije složiti slagalicu, proces podizanja, izbacivanja i pomicanja slova može biti koristan za njihov fini motorički razvoj. To znači da su slagalice odlična igračka za djecu jer ih ne samo zabavljaju, već i pomažu u razvoju važnih motoričkih vještina koje će im biti korisne u mnogim drugim aktivnostima i situacijama u životu.

Samopoštovanje

Ako mislite da ste ponosni kada vaše dijete može uskladiti slova sa ispravnim razmacima, vaše dijete je jednako ponosno na sebe!

Kada djeca uspješno slože slagalicu slova, osjećaju se ponosno i zadovoljno. Ovo se može primijetiti na njihovom licu koje zasja nakon što završe slagalicu.

Djeca su sklona ponosu kada ostvare uspjeh u nečemu, a završavanje slagalice slova može biti jedan od tih uspjeha. Kada roditelji pohvale svoje dijete nakon uspješnog rješavanja slagalice, dijete dobiva pozitivno potkrepljenje i to može pomoći u razvijanju samopouzdanja i samopoštovanja.

Kada dijete osjeti uspjeh nakon rješavanja slagalice slova, može se naučiti prepoznati taj osjećaj zadovoljstva i to im može pomoći u budućnosti. Također, ova aktivnost može pomoći u razvoju vještina kao što su koncentracija, upornost i strpljenje koje će biti korisne u svim aspektima života.

Dakle, u zaključku, nemojte dozvoliti da vaše dijete propusti toliko razvojnih pogodnosti koje ime Igraj Uči Rasti Drvene slagalice mogu pružiti.

Voljet će učiti iz svoje slagalice i koristiti je. Svidjet će vam se znati da se oboje zabavljaju I da postaju pametniji radeći to. To je pobjeda, pobjeda, mama!

Šta mislite o ovom blogu?
7 odgovori
Love
Love
3
Star
Star
2
Smile
Smile
2
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Weary
Weary
0
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.