Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!

Grafomotorička vježbanka – Slova i Brojevi

Grafomotoričke Vježbe – Slova i Brojevi namijenjena je djeci predškolskog uzrasta odnosno pripremnoj grupi u predškolskim ustanovama. Pomaže djetetu da se bolje snađe u prostoru na papiru, da uči pisati s lijeva na desno te da uči pratiti linijska ograničenja.
 
Pisanjem i prepisivanjem slova i brojeva djeca će savladati vještinu držanja olovke, što će biti dragocjena priprema za školu i za pisanje složenijih grafomotoričkih formi. Vježbanka se može koristiti u kući sa roditeljima ili u predškolskim ustanovama.
 
Prvih 30 strana posvećeno je učenju i pisanju slova, tako da je ovo prava vježbanka ukoliko kod kuće imate budućeg prvačića ili vodite pripremnu predškolsku grupu u vrtiću.
  • Stranice sadrže velika štampana slova od A do Ž uz dodatnih 10 stranica za brojeve od 1 do 10.
  • Strelice koje pokazuju djeci kako se slovo piše.
  • Asocijativna ilustracija za svako slovo, i polja za upisivanje riječi šta slika predstavlja.
Vježba pisanja slova M kao Mačka
Distrakcija je minimizirana. Djeca, posebno predškolska djeca, imaju kratak raspon pažnje. Ova vježbanka će im olakšati da se fokusiraju na pisanje slova pomoću jednostavnih, čistih linija i jednog grafikona po slovu.
 
Štampano je na kvalitetnom debljem papiru, te se može raditi na njemu olovkama, drvenim bojicama, i flomasterima, a i korištenje različitih olovaka ima udjela u razvoju grafomotorike.

Grafomotorička vježbanka - Slova i brojevi naslovna

Vaše dijete će savladati vještinu držanja olovke, što će biti dragocjena priprema za školu i za pisanje složenijih grafomotoričkih formi.

Šta mislite o ovom blogu?
3 odgovori
Love
Love
0
Star
Star
0
Smile
Smile
3
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Weary
Weary
0