Brojevi

Brojevi-1024x611

Brojevi su promjenjiva vrsta riječi. Njima se izriče količina onoga što je imenovano i onoga što je po redu. Dijele se na glavne i redne. Bez brojeva ne bi bilo matematike.

Brojevi i matematika mogu da budu veoma zabavni. Potrebno ih je tako predstaviti djeci još od najranije dobi. Sve brojeve koji nas okružuju možete upotrijebiti u edukativne svrhe. Najbolji način za to je da ih djeca uče kroz igru. Igra je najbolje sredstvo putem kojeg će savladati nove stvari.

Zašto su brojevi važni u najranijoj dobi?

Učenjem brojeva u najranijoj dobi djeteta postavlja se dobar temelj za razvoj njegove ličnosti i njega kao individue. Dijete stječe osjećaj za pripadnost, količinu, saradnju i povezanost sa okolinom. Razvija svoju sposobnost za izvođenje zaključaka, čime se nastoji spriječiti dosada, nezainteresovanost i pasivnost.

Naučiti djecu brojevima zapravo je vrlo jednostavno. Samo je potrebno malo strpljenja i vremena. Igraj Uči Rasti se pobrinuo da kroz zabavan način djeci omogući jednostavno učenje brojeva. Set naših kartica sadrži šest puta brojeve od 1 do 10 te dodatnih pet kartica sa nulom. Vaše dijete će uživati uz naše ilustrovane kartice prepune šarenih boja, jer su posebno dizajnirane samo za njega.
Brojevi su zabavni uz Igraj Uči Rasti

Provedite nezaboravne trenutke u konstruktivnoj igri sa vašim najmlađim. Zajedno otkrivajte set vrijednosti koji vam nudimo, prepun iznenađenja koje smo spremili za vas.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter