Poster Abeceda

7,00KM

Riješite se praznih zidova i uljepšajte kutak u dječjoj sobi

Poster abeceda BIH je popularan izbor za dekoraciju dječjih soba i učionica. Daje vam odličan zidni dekor i prostor za učenje prvih slova kod vašeg djeteta! Dimenzije: B2 (48 x 68 cm)

(2 recenzije korisnika)

Add to Cart

Poster Abeceda BIH latinica slovarica
Poster Abeceda 7,00KM
Ovaj se artikal brzo prodaje!

Upoznajte vaše dijete sa prvim slovima uz ovaj veliki B2 poster za zid.

Puna abeceda od A do Ž sa prelijepim asocijativnim ilustracijama iz svijeta Igraj Uči Rasti lako za prepoznati svakom djetetu. Ovaj zidni poster ima veliko i malo slovo. Služi kao odličan poklon za poticanje razgovora sa vašim djetetom, a samim tim možete imati mnogo zabavnih trenutaka pjevajući o abecedi zajedno.

Online prodaja, pakovanje i dostava

Poster šaljemo u kartonskim kutijama kao što je vidljivo na fotografiji u galeriji, kako se prilikom dostave ne bi oštetio i zgužvao.

Pismo Abeceda

U Bosni i Hercegovini danas se koriste dva pisma: latinica i ćirilica.
Redoslijed latiničkih slova naziva se abeceda, a ćiriličnih azbuka. Latinična i ćirilična slova imaju mala i velika slova, pisana i štampana.

Latinična abeceda slova imaju sljedeći redoslijed:

A a, B b, C c, Č č, Ć ć, D d, Dž dž, Đ đ, E e, F f, G g, H h, I i, J j, K k, L l, Lj lj, M m, N n, Nj nj, O o, P p, R r, S s, Š š, T t, U u, V v, Z z, Ž ž.

Posteri za zid u ćiriličnom izdanju možete pogledati ovdje.

Učenje slova uz poster abeceda

Učenje abecede osnova je za čitanje i pisanje. Oko 2. godine, djeca počinju pokazivati interes za učenjem slova abecede. Dok neka djeca jako brzo uče slova, drugima treba više ponavljanja i vremena za učenje slova. Ako vaše dijete već zna pjesmicu abecede, to je sjajan početak!

Ali ima tu mnogo više od prepoznavanju slova nego što mogu otpjevati abecedu. Ono što želite da postignete je da vaše dijete može odabrati pojedinačna slova i imenovati ih.

Pratite koja slova je vaše dijete naučilo

Kada dijete podučavate slovima, obavezno dođite do kraja abecede. To se može činiti očiglednim, ali mala djeca često ne savladaju posljednjih nekoliko slova. Budite sigurni da vaše dijete poznaje T, U, V baš kao i A, B i C!

Da biste lakše pratili koja su slova naučena, možete koristiti ovaj poster abecedu i pratiti vaš napredak. Postavite ga na zid frižidera ili neke metalne površine, zatim uzmite magnet i stavite ga na slovo koje danas vježbate.

Dodatne informacije

Težina 0,12 kg
Dimenzije 59,4 × 0,01 × 42 cm
Brand proizvoda

Igraj Uči Rasti

gtin13

3879000027624

google_product_category

Home & Garden > Decor > Artwork > Posters, Prints, & Visual Artwork

Odaberi pismo

Ćirilica, Latinica

2 recenzije za Poster Abeceda

  1. Amela Merdanović

    Sa ovim karticama radim u školi sa djetetom sa poteškoćama u učenju. Jako su korisne i odličan didaktički materijal i za prvačiće koji počinju usvajati glasove i slova. Imamo i pano abecede i brojeva koje itekako pomažu da djeca ne zaboravljaju usvojena slova.
    Moje tople preporuke za sve materijale Igraj uči rasti. 💖

  2. Adisa

    Uz pomoć igraj uči rasti postera ABECEDA, moj 4 godišnji sin je naučio sva slova!

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.