Boje

Boje-1024x615

Dječiji svijet je ispunjen šarenilom veselih boja. One su njihov stimulator i pokretač. Dijete uvijek reaguje pozitivno na boje i one joj uvijek privuku potrebnu pažnju. Lakše se izražavaju bojama nego riječima. To čine na svoj specifičan način.

U najranijem razvoju dijete izražava posebnu ljubav i simpatiju prema određenoj boji. Za njega je veoma bitno da tu boju doživi na svoj način i da ona kod njega izazove posebnu emociju. Izražavanjem bojama ono iskazuje ono o čemu razmišlja. Razvija sposobnost promatranja i zapažanja te osjećaj za lijepo. Također, postaje kreativan i maštovit. Stječe sigurnost i bolje razumije okolinu oko sebe.

Boje kroz igru

Igra je jedan od načina kako dijete zainteresovati za boje. Ona spada u njegovu osnovnu potrebu i pruža mu veliko zadovoljstvo. Igrom im je potrebno dati mogućnost da istražuju i i isprobavaju razne kombinacije boja. Jako je bitno da se dobro zabave, ali da na zabavan način nešto i nauče.

Igraj Uči Rasti je shvatio važnost igre kod najmlađih. Zato je i kreirao poseban set karata u kojima djeca mogu da uče boje, da kombiniraju karte sa bojama, ali i da uz pomoć boja igraju društvenu igru Memory. Set se sastoji od karata koje sadrže 10 različitih boja. Vaše dijete će uživati otkrivajući sitna iznenađenja na svakoj kartici i istražujući ilustracije prekrasnih boja i oblika.

Neka vaši mališani kroz igru uživaju otkrivajući nove boje i jedan novi svijet šarenila. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter