Zašto edukativne kartice Igraj Uči Rasti?

Edukativne kartice na stolu

Edukativne kartice

Edukativne kartice su jednostavno, svestrano, ali često i nedovoljno iskorišteno sredstvo za rad s učenicima. Veoma su korisne nastavnicima pri radu s učenicima, korištenjem edukativnih kartica i odabirom određenih aktivnosti, učenje postaje zabavno.

Teorija višestrukih inteligencija

Howard Gardner podsjeća nastavnike da postoje različiti tipovi učenika unutar jednog razreda: vizualno-prostorni, verbalno-lingvistički, logičko-matematički, tjelesno-kinestetički, muzičko-ritmički itd. Gardnerovo istraživanje ukazuje na to da nastavnici trebaju imati za cilj da za vrijeme nastave pronađu nastavna sredstva, pomagala i didaktičke alate prikladne svakom od postojećih tipova učenika. Posebno je važno obratiti pažnju na vizualni tip učenika, jer kod velikog procenta djece najviše je razvijena upravo ova vrsta inteligencije. Uzevši to u obzir, edukativne kartice Igraj Uči Rasti su jasne, slikovite i u različitim bojama kako bi pravilno podsticale učenje i razvoj vizualnog tipa učenika.

Edukativne kartice na stolu - oblici - slova - boje - brojevi

Igraj Uči Rasti dolazi sa 90 kartica u boji koje su ilustrirane i dizajnirane za djecu uzrasta od 3 do 12 godina kako bi im na kreativan način pomogle i olakšale učenje velikih i malih slova, abecede, sastavljanje i pravilno izgovaranje riječi i rečenica, učenje brojeva i matematičkih operacija te raspoznavanje geometrijskih oblika, tijela i boja. Pored predškolskih i školskih klupa, kartice se također mogu koristiti kod kuće za igru sa roditeljima ili braćom i sestrama.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter