Poštarina je BESPLATNA za sve narudžbe preko 60 KM!
mašta i kreativnost

Mašta i kreativnost

Mašta i kreativnost su ključne vještine za razvoj djeteta. Roditelji bi trebali da u što većoj mjeri podstiču maštu kod djece. Ona razvija njihovu kreativnost i pozitivno utječe na njihov razvoj. Zadatak svakog roditelja je da uživa u kreativnim idejama koje njihovi mališani ispoljavaju maštom. Nikako ne sputavajte dječije ideje. To može dovesti do gubitka maštovitosti i straha od razvijanja kreativnosti i savladavanja novih izazova.

Od najranije dobi pa sve do školskih dana dijete živi u svom imaginarnom svijetu. Ono je vladar tog svijeta i u njemu se osjeća najsigurnije. Igra je način na koji ono sprovodi svoju vlast. Kroz igru dijete ispoljava svoje snove. Ima neograničenu moć. Ono što zamisli, to i uradi. Zato je razvoj mašte i kreativnosti jako bitan za formiranje njegove ličnosti. To mu u budućnosti pruža osjećaj samopouzdanja, sposobnost rješavanja novih izazova i prepreka te donošenja zaključaka i odluka.

Albert Ajnštajn je rekao da je mašta važnija od znanja. Može sve da se zna, a ništa ne napravi, dok s malo mašte sve može da se napravi. Misija Igraj Uči Rasti od početka je bila namijenjena dječijoj mašti i kreativnosti. Svaka naša kartica predstavlja ilustraciju prekrasnih boja. Uz pomoć njih dijete će moći svaku tu ilustraciju posebno doživjeti u svom svijetu mašte. Može da kreira nove ideje i nove riječi, kao i rečenice u kojima će opisati svoje snove ili da napravi razne kombinacije, da osmisli zagonetke kojima će samo on znati tačan odgovor. Zar to nije divno? Također, roditelji trebaju uživati u svemu tome i diviti se kreativnosti koju njihov mališan iz dana u dan predstavi maštom.

Mašta i kreativnost uz pomoć naših edukativnih kartica

Igraj Uči Rasti je edukativna igra uz koju razvijate i njegujete sposobnosti i vještine vašeg djeteta. Kroz igru vaši mališani uživaju i najbolje otkrivaju svijet i sebe. Koristeći se asocijativnim slikama osmišljavaju maštovite priče i podstiču svoju maštu i kreativnost.

Kroz igru i maštu stvaraju se nove generacije koje će jednoga dana biti veliki ljudi. Uz pomoć Igraj Uči Rasti mali ljudi stvaraju velike ideje.

Šta mislite o ovom blogu?
3 odgovori
Love
Love
1
Star
Star
0
Smile
Smile
2
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Weary
Weary
0